Tegnestuens profil

 Tegnestuen oppe i højden i den transformerede gamle toldbod bygning på Godsbanen i Aarhus

Tegnestuen oppe i højden i den transformerede gamle toldbod bygning på Godsbanen i Aarhus

Tegnestuen er stiftet for at udvikle demokratiske potentialer i nabolagene ved at binde forskellige interesser sammen om en fælles udfordring. Denne samskabende proces kalder tegnestuen 'Strategisk nabolagsudvikling'.

Det aktive medborgerskab i de enkelte nabolag skaber stærke og kritiske fællesskaber. En klar forudsætning for det aktive demokrati. Udformningen af rammen til fællesskabet er vigtig for den fremtidige aktivitet. Den arkitektoniske ramme skal være unik til det specifikke fællesskab.

V80 arbejdsproces er baseret på et dybdegående kontekst arbejde, der danner basis for udformningen af arkitekturen. Tæt kontakt med lokale borgere, erhvervsliv og offentlige aktører skaber en dybere forståelse af nabolaget. Arkitekturen kan ikke stå alene og tegnestuen indgår altid i et tværfagligt samarbejde med relevante fag.

Beliggenheden midt i Institut for (X) gør at tegnestuen dagligt befinder sig i et krydsfelt af initiativer og interesser. Her er plads til at drømme og et fællesskab, der hjælper hinanden.